Gingsjöns Kennel

Om Gingsjöns Kennel

Välkommen till Gingsjöns Kennel! Vi är en liten kennel som föder upp Golden Retriever i lantlig miljö. Vår målsättning är att avla på friska, sunda och samarbetsvilliga hundar som fungerar väl ihop med sina nya familjer. Kennelns ägare är Veronika Caris. Kenneln finns i Hällingsjö, mellan Göteborg och Borås. För oss på Gingsjöns Kennel är kontakten med valpköparna mycket viktig. Vi ordnar valpträffar och andra aktiviteter och jobbar för att våra valpköpare skall känna sig trygga i sin roll som hundägare. Eftersom vår kennel är förhållandevis liten har vi god överblick över våra sålda valpar och finns till hands för våra valpköpare. En liten kennel med ett stort hjärta!

Historia

1968 köpte Lennart sin första på Drever, Milla, som fick en kull valpar. 1973 köptes Drevertiken Bettsy som vi tog tre kullar på, vilket blev starten på vår kennelverksamhet och den stam vi avlat på genom åren. Gingsjöns Kennel uppstod 1989 och vi har genom årens lopp fött upp ett antal jaktchampion och utställningschampion. Namnet Gingsjöns Kennel föll sig naturligt eftersom vår kennel ligger vid Gingsjön i Hällingsjö.

Lennart var en flitig jägare och vet hur viktigt det är med en bra jakthund i skogen och han arbetar därför för att få fram så bra och samarbetsvilliga hundar som möjligt. Lennart lämnade livet här på jorden i april 2006, trots stor saknad efter honom fortsätter vi att driva kenneln vidare som han grundade.

Veronika har sedan barnsben haft ett stort hundintresse och redan som nioåring fick hon sin första egna hund, en Golden Retriever, som hon hade till sällskap och utställning. 1998 köpte sig Veronika sin andra goldentik, Tånguddens Tilly. Veronika fick blodad tand då Tilly den 28 november 1998 blev "Best in Show" valp, och år 2000 kom så första kullen efter Tilly. Vid samma tillfälle blev Veronika delägare i Gingsjöns Kennel, och vi har sedan dess fött upp både Drever och Golden Retriever. 2012 blev Veronika ensam ägare av kenneln som enbart kommer att föda upp Golden Retriever.

Veronikas stora intresse är utställning, viltspår och lydnad, och hon lägger ner mycket tid på sina hundar och valpköpare. Veronika är utbildad instruktör inom Svenska Brukshundsklubben och kan ge våra valpköpare många goda råd på vägen. Veronika har även uppfödarutbildningen på Svenska kennelklubben och Golden Retrieverklubben.